pokazy slajdów

 

spis prezentacji

 

 

 Pokazy slajdów i e-booki



Prezentowane materiały są objęte prawami autorskimi - jeżeli chcesz je wykorzystać - uszanuj pracę autorów i podaj ich źródło

Kliknij temat zajęć by przeglądać wybrane prezentacje - pliki w formacie PDF

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

  MIKROBIOLOGIA

 

 

Mikrobiologia ogólna

Mikrobiologia żywności

Mikrobiologia przemysłowa

Mikrobiologia w ochronie środowiska

Bakterie w żywności

Drożdże i pleśnie w żywności

Charakterystyka drobnoustrojów

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

   ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

 



Składniki chemiczne żywności

Tłuszcze

Witaminy

Składniki mineralne

Dodatki do żywności

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI

 

 

Systemy jakości żywności HACCP

Procesy technologii żywności

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  PRODUKCJA PIEKARSKO - CIASTKARSKA

 

 

Typy mąki

Wartość wypiekowa mąki

Prowadzenie ciast żytnich

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  WYPOSAŻENIE TECHNICZNE

 

 

Materiały konstrukcyjne

Schematy maszyn

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA

 

 

Warzywa

Wina

Ryby

Owoce morza

Sztuka barmańska

Sprzęt barmański

Savoir vivre

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

KULINARIA ŚWIATA

 

 

Kuchnie świata i zwyczaje żywieniowe

Kuchnia rosyjska

Kuchnia węgierska

Kuchnia włoska

Kuchnia polska

Kuchnia chorwacka

Kuchnia chińska

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

PUBLIKACJE I ARTYKUŁY

 

 

Przegląd czasopism branżowych

 

 

statystyka