Pokazy
slajdów i e-booki
Prezentowane materiały są objęte prawami autorskimi - jeżeli
chcesz je wykorzystać - uszanuj pracę autorów i podaj ich źródło
Kliknij temat zajęć by przeglądać wybrane prezentacje -
pliki w formacie PDF
___________________________________________________________________________________________________________________________________
MIKROBIOLOGIA
Mikrobiologia
ogólna
Mikrobiologia
żywności
Mikrobiologia
przemysłowa
Mikrobiologia
w ochronie środowiska
Bakterie
w żywności
Drożdże
i pleśnie w żywności
Charakterystyka
drobnoustrojów
___________________________________________________________________________________________________________________________________
ŻYWIENIE
CZŁOWIEKA
Składniki
chemiczne żywności
Tłuszcze
Witaminy
Składniki
mineralne
Dodatki do żywności
___________________________________________________________________________________________________________________________________
TECHNOLOGIA
ŻYWNOŚCI
Systemy
jakości żywności HACCP
Procesy
technologii żywności
___________________________________________________________________________________________________________________________________
PRODUKCJA
PIEKARSKO - CIASTKARSKA
Typy
mąki
Wartość
wypiekowa mąki
Prowadzenie
ciast żytnich
___________________________________________________________________________________________________________________________________
WYPOSAŻENIE
TECHNICZNE
Materiały
konstrukcyjne
Schematy
maszyn
___________________________________________________________________________________________________________________________________
TECHNOLOGIA
GASTRONOMICZNA
Warzywa
Wina
Ryby
Owoce
morza
Sztuka
barmańska
Sprzęt
barmański
Savoir
vivre
___________________________________________________________________________________________________________________________________
KULINARIA ŚWIATA
Kuchnie
świata i zwyczaje żywieniowe
Kuchnia
rosyjska
Kuchnia
węgierska
Kuchnia
włoska
Kuchnia
polska
Kuchnia
chorwacka
Kuchnia
chińska
___________________________________________________________________________________________________________________________________
PUBLIKACJE I ARTYKUŁY
Przegląd
czasopism branżowych